Corner Соопштенија

Повик за волонтери: Следење на говор на омраза во јавниот простор 12 Март 2014

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во рамките на проектот „Мапирање, анализирање и преземање мерки против говор на омраза во Република Македонија“ поддржан од Национален фонд за демократија (National Endowment for Democracy - NED) од Соединетите Американски Држави, отвора повик за млади волонтери кои би се вклучиле во процесите на набљудување и мапирање на говорот на омраза во 8 неадминистративни региони во Република Македонија.

За критериумите и постапката за избор на волонтери кликнете тука. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo