Corner Press release

Инфографик за состојбата со работничките права на текстилните работнички и работници, февруари - септември 2018 31 October 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија со поддршка на Фондацијата Отворено општество - Македонија го спроведува проектот „Правно зајакнување на текстилните работнички за самозастапување“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на инфографици, чија цел е да се информира јавноста за состојбата со работничките права во текстилната индустрија, пријавени случаи на прекршувања на работнички права, број на опфатени работници со параправната помош, вид и број на обезбедени услуги, број и вид на поведени постапки пред надлежните органи и утврдени прекршувања.

Инфографикот може да се преземе на следниот линк 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-en Normal___________ang Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-en Normal_banner-program-en