Corner Соопштенија

Информатор за дискриминација врз жените и статистика за родово базирано насилство 12 Декември 2018

Bo рамки на проектот „Генерално мониторирање на заштитата на правата на жените“, финансиран од Фондацијата Kvinna till Kvinna, Хелсиншкиот комитет за човекови права објавува информатор на кој се прикажани дел од забележаните состојби во однос на прекршување на правата на жените, а посебно жртвите на родово базирано насилство. Забележаните случаи се во периодот од мај до декември 2018 година.

На следните линкови може да го преземете информаторот на македонски, албански и англиски јазик:

Информатор МК

Informues AL

Newsletter EN

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo