Corner Соопштенија

​Како да постапите кога ќе се соочите со дискриминација и дела од омраза - лични приказни 21 Декември 2018

Преку личните примери на Драгана Каровска Чемерска, Сумеја Адеми и Дороти Пачкова може да дознаете како и каде да пријавите случај на дискриминација и злосторство од омраза, доколку сте жртва или сведок на вакви дела.

Видео спотовите може да ги погледнете на линковите во продолжение:

Драгана Каровска Чемерска

Сумеја Адеми

Дороти Пачкова

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo