Corner Соопштенија

Повик за ангажирање на експерт/ка за обука за синдикално организирање на текстилни работнички 10 April 2018

Општи информации

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во рамките на проектот „Правно зајакнување на текстилните работнички за самозастапување“ објавува повик за ангажирање на експерт/ка за спроведување дводневна обука за синдикално организирање на текстилни работнички.

Целта на обуката ќе биде зајакнување на капацитетите на учесниците/чките за синдикално организирање...

Инфографик за состојбата на Pомите во Македонија 10 April 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија со поддршка на Амбасадата на Обединетото Кралство го спроведува проектот „Поддршка од граѓанското општество кон политиките за социјална кохезија и диверзитет“. Една од активностите во рамките на овој проект е издавање на инфографици. Објавениот инфографик има за цел да ја информира јавноста за состојбата на ромите во Македонија.

...

Правен(а) советник(чка)/ Проектен(а) кординатор(ка) 05 April 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија објавува оглас за вработување на Правен(а) советник(чка)/ Проектен(а) кординатор(ка)  

Опис и работни задачи:

 • Учествува во подготовката на апликациии за предлог на проекти;
 • Го надгледува текот на имплементацијата на активностите на проектите во кои е ангажиран;
 • Ги следи сите фактори кои може да влијаат во имплементацијата...

ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА НЕГУВАТЕЛ/КА 23 March 2018

Оглас за НЕГУВАТЕЛ/КА

Социјалниот „шелтер“ центар Сигурна куќа, кој е во склоп на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на Република Македонија (МКХ) – ЛГБТИ Центарот за поддршка објавува оглас за ангажирање на еден/а негувател/ка во социјален центар – Сигурна куќа.

Опис на работни задачи и обврски:

 • Постојана поддршка во работата на менаџерот на Сигурната куќа и стручните работници
 • Постојано...
 • ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ПСИХОЛОГ 23 March 2018

  ОГЛАС ЗА ПСИХОЛОГ

  Социјалниот „шелтер“ центар Сигурна куќа кој е во склоп на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија – ЛГБТИ Центар за поддршка, има потреба од вработување на психолог.

  Опис на работни задачи и одговорности:

  1. Прави анализи и оценување на состојбата во која се наоѓаат корисниците;
  2. Помага во надминување на ситуациите со кои се соочуваат корисниците;
  3. Ги следи сите...

  Управниот суд го поништи решението за лустрација на Петар Карајанов 16 March 2018

  По барањето поднесено од страна на г. Петар Карајанов за повторување на постапката пред Управниот суд, а по основ на донесената пресуда од страна на Европскиот суд за човекови права од 6 април 2017 година, Управниот суд на ден 14 март 2018 година одржа усна, јавна расправа со цел со сигурност да се разјасни состојбата на работите и да се потврдат фактите врз кои се заснова барањето на тужителот...

  Twitter Facebook
  Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo