Corner Kumtesa

Konferencë dhe marsh “Sy për barazi” dhe marshi tolerancës 16 November 2017

Më 15 nëntor (e mërkurë) me fillim në ora: 11:00 në hotel: “Arka” u mbajtë konferenca: “Sy për barazi” kushtuar personave me aftësi të kufizuara. Konferencën e organizoi Komiteti i Helsinkit në suaza të projektit: “Përkrahje nga shoqëria qytetare ndaj politikave për kohezion social dhe për diverzitetet” i përkrahur nga Ambasada e Britanis së Madhe në Maqedoni. Në këtë konferencë u prezentuan...

REAGIMI LIDHUR ME KSENOFOBINË NDAJ REFUGJATËVE 07 September 2017

 Në prag të debatit publik të nxitur nga struktura të caktuara politike lidhur me Strategjinë e propozuar për Integrimin e Refugjatëve dhe të Huajve 2017-2027, e cila u shoqërua me një shfaqje të konsiderueshme të gjuhës së urrejtjes drejtuar refugjatëve, Komiteti i Helsinkit e ndjen të nevojshme ta prezantojë gjendjen aktuale me refugjatët në Republikën e Maqedonisë.

Domethënë, sipas...

“Shiko me zemër, prano diversitetin” 23 June 2017

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në RM filloi fushatën “Shiko me zemër, prano diversitetin” përkushtuar personave me nevoja të posaçme dhe mundësive dhe talenteve të tyre. Videoja e punuar sipas skenarit të dy studenteve nga Instituti i Defektologjisë në Fakultetin Filozofik në Shkup, Marija Mihajllovska dhe Angella Nikollovska. Videoja paraqet talentet dhe mundësitë e disa...

A mund një derbi të quhet derbi pa gjuhën e urrejtjes? 24 April 2017

Futbolli është sporti më popullor dhe më i shikuar në botë.

Të jesh tifoz në sport është e mirë për shëndetin. Kjo gjë është vërtetuar në një studim i cili kohëve të fundit është zhvilluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, sipas të cilit bërja e tifos nxit fat nëpërmjet të frymës së skuadrës. Të bësh tifo për një skuadër (ose sport) është një ndjenjë e mahnitshme. Të qenit tifoz na ndihmon...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57