Corner Судство

25-та Седница на Уставниот суд на РМ 21 October 2015

На 21.10.2015 година, со почеток во 09:11 часот, се одржа дваесет и петтата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав. 

Уставниот суд расправаше по следниов:

...

24-та Седница на Уставниот суд на РМ 14 October 2015

На 14.10.2015 година, со почеток од 12 часот, се одржа дваесет и четвртата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав. 

Уставниот суд расправаше по следниов:

...

22-ра Седница на Уставниот суд на РМ 30 September 2015

На 30.09.2015 година, со почеток од 12:05 часот, се одржа дваесет и втората седница на Уставниот суд, на која присуствуваше претставник на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во состав од 8 судии, а отсутен беше судијата Владимир...

21-ва Седница на Уставниот суд на РМ 23 September 2015

На 23.09.2015 година, со почеток од 09:15 часот, се одржа дваесет и првата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд не расправаше во полн состав од 9 судии. 

Уставниот суд расправаше по...

19-та Седница на Уставниот суд на РМ 08 July 2015

На 08.07.2015-та година, со почеток од 09:00 часот, се одржа 19-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваше претставник на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав од 9 судии. Пред да почнат судиите со изложување на...

16-та Седница на Уставниот суд на РМ 18 June 2015

На 18.06.2015 година, со почеток од 09:15 часот, се одржа шеснаесеттата седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд не расправаше во полн состав од 9 судии. Отсутни беа судиите Наташа...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo