Corner Судство

12-та Седница на Уставниот суд на РМ 11 May 2016

На 11.05.2016 година, со почеток од 9:15 часот, се одржа 12-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во состав од осум судии, а отсутна беше судијката Вангелина Маркудова. Во...

11-та Седница на Уставниот суд на РМ 20 April 2016

На 20.04.2016 година, со почеток од 09:00 часот, се одржа 11-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше вополн состав од 9 судии. Присутен беше и претставник на ОБСЕ.

Уставниот...

10-та Седница на Уставниот суд на РМ 13 April 2016

На 13.04.2016 година, со почеток од 9:10 часот, се одржа 10-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. Во судската сала присутни беа претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. За време на седницата, Уставниот суд расправаше...

9-та Седница на Уставниот суд на РМ 30 March 2016

На 30.03.2016 година, со почеток од 09:15 часот, се одржа 9-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше вополн состав од 9 судии. Присутни беа претставници на Мисијата на ОБСЕ.

...

8-ма Седница на Уставниот суд на РМ 23 March 2016

На 23.03.2016 година, со почеток од 09:00 часот, се одржа 8-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше вополн состав од 9 судии. Присутни беа претставници на ОБСЕ и еден...

6-та Седница на Уставниот суд на РМ 09 March 2016

На 09.03.2016 година, со почеток од 9:05 часот, се одржа 6-та седница на Уставниот суд, на која присуствуваа претставници на Хелсиншкиот комитет во рамки на проектот „Надгледување на работата на Уставниот суд и процена на неговиот капацитет да постапува по уставни жалби“. За време на седницата, Уставниот суд расправаше во полн состав. Во судската сала присутни беа и претставници на Мисијата на...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo