Corner Организација

Статут

ПРЕЗЕМИ  

I. ОПШТИ ОДРЕДБИ

Член 1

Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија е неполитичка, нерелигиозна, невладина организација. 

Член 2

Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија е  независно здружение и не служи  за потребите на политичките партии, политичка коалиција или лице кое дејствува врз основа на Законот за политичките...

Стратегија

ПРЕЗЕМИ  

Мисија: Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија (Комитетот) е невладина организација за промоција и заштита на човековите права, без политичка и религиозна ориентација. Цел на Комитетот е заштита и унапредување на човековите права и слободи гарантирани со Уставот на РМ и меѓународните инструменти за граѓанските и политичките и за социјалните, економските...

Собрание

Членови на Собранието на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија

1. Алберт Муслиу9. Љубомир Д. Фрчковски
17. Петрит Сарачини
2. Богданчо Гогов
10. Никола Наумоски18. Самет Скендери
3. Борјан Јовановски
11. Маргарита Цаца-Николовска
19. Самоил Филиповски
4. Весна Трајановска
12. Мартин Наниќ
20. Сашка Цветковска
5. Гордан Калајџиев
13. Мери Јордановска
21. Сашко Дуковски
6. Дехран...

Управен одбор

Членови на Управниот одбор на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија

1. Алберт Муслиу4. проф. д-р Гордан Калајџиев7. проф. д-р Мимоза Ристова
2. проф. д-р Беса Арифи5. проф. д-р Љубомир Фрчковски8. Сашко Дукоски
3. Борјан Јовановски6. Маргарита Цаца-Николовска9. проф. д-р Румена Бужаровска

Претседател

Проф. д-р Гордан Калајџиев стапи на функцијата претседател на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија на 17 септември 2011 година. Покрај ангажманот во Комитетот, тој е и професор на катедрата по кривично право на Правниот факултет „Јустинијан I“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

CV-то на претстедателот можете да го превземете на следниов линк 

Надзорен одбор

Членови на Надзорниот одбор на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија

1. Џелал Хоџиќ

2. Искра Гешовска

3. Самоил Филиповски

Извршна канцеларија

Име Професија Работно место
Уранија Пировска дипломиран правник Извршна директорка
Кочо Андоновски интегрирани односи со јавност Програмски директор
Велимир Деловски Магистер по правни науки Правен советник
Неда Чаловска дипломиран правник (правосуден) Правна советничка
Славица Анастасовска дипломиран правник (правосуден) Правна советничка
Јована Јовановска магистер на правни...

Волонтери

Ова е драгоцена можност за младите ентузијасти, идните активисти и бранители на човековите права да се стекнат со практично искуство преку волонтерска работа во Хелсиншкиот комитет.

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија е невладина организација со седиште во Скопје. Работата на комитетот е од областа на:

  • - набљудување и известување за состојбата со човековите права
  • -...
Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo