Corner Проекти

Проекти 2016 15 January 2017

Наслов на проектот

Донатор

Времетраење

Буџет

1.  Мрежа 23 +

Европска Унија преку Институт за Европска политика

01/01/2016-

31/12/2017

72.000 EUR

2.  Борба против говор на омраза

National Endowment for Democracy

01/07/2016-

30/04/2017

45.000 USD

3.  ЛГБТИ Инклузија

Sigrid Rausing Trust

01/04/2016-

31/03/2017

30.000 GBP

4.  Поддршка од...

Проекти 2013 15 December 2013

Наслов на проектотДонатор
Времетраење
ЕУР
1. Помеѓу имплементација и реалност на Националната тратегија за инклузија на Ромите – Декада на Роми 2005-2015
Германската амбасада и ОСИ Будимпешта

Јун 2013     Фев 2014

38.500
2. Набљудување на судски постапки во областа на основните граѓански и политички права и слободи 
УСАИД и Фондација Отворено општество - Македонија
Сеп 2013
Јун 2014
20.300...

Проекти 2012 15 December 2012

Наслов на проектот
ДонаторВреметраењеЕУР
Подобрување на учеството во демократските процеси на етничките заедници под 20%
Европска комисија (ЕИДХР) и Министерство за надворешни работи на Р. ЧешкаЈануари
Декември 2012
103500
Мониторинг на исполнување на препораките на Советот на Европа за ЛГБТ праватаИЛГА Европа
Декември 2011
Декември 2012
9990
Правна и медицинска пракса за трансродови лица во Република...

Проекти 2011 15 December 2011

Наслов на проектот

Донатор

Времетраење

ЕУР

Подобрување на пристапот до правдата - бесплатна правна помош

Бранители на граѓанските права (поранешен Шведски Хелсиншки Комитет)

Јануари

Mај 2011

23000

Подобрување на пристапот до правдата - поддршка на жртвите од тортура

УНВФТВ

Јануари

Декември 2011

13500

Школи за човекови права (две)

Норвешки Хелсиншки Комитет

...

Проекти 2010 15 December 2010

Име на проектот

Донатор

Времетраење

ЕУР

Подобрување на пристапот до правдата - поддршка на жртвите од домасно насилство

УНИФЕМ

Јуни 2010
Февруари  2011                

  5000

Компаративна и физибилити студија за пробација во Македонија

Британска амбасада

Септември 2010

Jуни 2011

21420

Подготовка и тестирање на...

Проекти 2009 15 December 2009

Наслов на проектотДонаторВреметраењеЕУР

Подобрување на пристапот до правдата - бесплатна правна помош
Шведски Хелсиншки комитет

Јануари

Декември 2009

63400
Подобрување на пристапот до правдата - поддршка на жртвите од тортура
УНВФТВ

Јануари

Декември 2009

19000
Мониторирање на човековите права на територијата на Република Македонија
Норвешки Хелсиншки комитет

Јуни 2008

Мај 2009

45000
Проект на Младинската...
Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_banerzlostorstva_od_omraza_baner Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo