Corner Проекти

Зајакнување на механизмите на заштита против говорот на омраза 25 October 2018

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во октомври 2018 година отпочна со спроведување на проектот “Зајакнување на механизмите на заштита против говорот на омраза”. Проектот ќе се фокусира на подобрување на знаењето на полициските службеници во препознавањето, превенцијата и борбата против говорот на омраза, како и зајакнување на капацитетите на јавното обвинителство во...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo