Corner Публикации

„Правните предизвици пред Специјалното јавно обвинителство“ - нов документ за јавни политики 12 March 2019

Фондацијата Отворено општество – Македонија издаде нов документ за јавни политики, со наслов „Правните предизвици пред Специјалното јавно обвинителство“, во кој проф. д-р Гордан Калајџиев го анализира статусот на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) во правосудниот систем, кое е исправено пред неколку сериозни правни и политички искушенија.

Досега не е водена отворена расправа и не се...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo