Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 23.11- 29.11.2015 година 02 December 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 23.11- 29.11.2015 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Приливот на бегалци кои поминуваат низ кампот во Гевгелија е значително намален поради селективното...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 16.11- 22.11.2015 година 26 November 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 16.11- 22.11.2015 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Започнато е постепеното проширување на физичките капацитети во кампот. 

Покрај организациите кои...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 9.11- 15.11.2015 година 18 November 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 09.11- 15.11.2015 година и може да се преземе на следниов линк. 

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови во кампот

Најавено е проширување на кампот во Гевгелија со донација на Европска Унија/УНХЦР....

Трет мониторинг извештај за спроведувањето на Итните реформски приоритети 17 November 2015

Мрежа 23 го објавува третиот извештај за спроведувањето на Итните реформски приоритети и политичкиот договор. 

Извештајот може да се преземе на следниот линк . 


Месечен извештај - октомври 2015 11 November 2015

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2015 година ги опфаќа темите: Средношколски марш; Специјално јавно обвинителство; Апелациониот суд Битола во заштита на полициското малтретирање; Фемицид - последица на неефикасна системска заштита на жените; Случај - Непристапност до градинките за дете со лесна интелектуална попреченост; Случај -...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 02.11- 08.11.2015 година 10 November 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 02.11- 08.11.2015 година.

Извештајот може да го преземете на следниот линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови во кампот

Во текот на неделата во кампот имаше значително намалено присуство на бегалци, поради...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo