Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 26.10- 01.11.2015 година 03 November 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 26.10- 01.11.2015 година.

Извештајот може да го преземете на следниот линк .

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови во кампот

Поголем дел од кампот (речиси 80 проценти), од двете страни при излез кон железничката...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово 02 November 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и организации присутни на терен и Институционално постапување. 

Извештајот може да го преземете на следниот линк 


Гевгелија 

Просторни капацитети и организации присутни на терен 

Кампот во Гевгелија има два влеза, еден службен преку кој влегуваат службени...

Преговарачки застој или организиран отпор? 27 October 2015

Мрежа 23 го објавува вториот извештај за спроведувањето на Итните реформски приоритети и политичкиот договор. 

Извештајот може да се преземе следниов линк .


Месечен извештај - септември 2015 16 October 2015

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2015 година ги опфаќа темите: Неука одлука на Основниот суд Скопје 1 Скопје; Граѓанска иницијатива за усвојување на Закон за амнестија; Неетичко одбивање на лекарите од Југоисточниот регион да лекуваат бегалци; Удирање шлаканица од страна на полициски службеник е деградирачки третман; Случај...

Квартален извештај (јуни - август 2015) 15 September 2015

Кварталниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот јуни - август 2015 година ги опфаќа темите: Јавното обвинителство во Република Македонија не е независно; Бегалците - жртви на нехуман третман и криминал од омраза; Обвинителството не истражува случаи на тортура; Вработување на 600 нови полицајци во Министерството за внатрешни работи; Случај „Ровер“ и Сè...

Двомесечен извештај (април-мај 2015) 23 June 2015

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот април - мај 2015 година ги опфаќа темите: Прекумерна употреба на сила за време на протестот на 05.05.2015 година; Ограничување на правото на мирен собир и јавен протест; Средношколски Пленум; Локален референдум „Го сакам ГТЦ“; Неуставен избор на министерот за внатрешни работи; Македонија не го штити...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo