Corner Извештаи

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 21.12- 27.12.2015 година 30 December 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 21.12- 27.12.2015 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија

Просторни капацитети и услови

Во овој период се регистрирани 21.036 бегалци што е за 19% повеќе од минатиот седмичен период кога регистрирани беа...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 14.12- 20.12.2015 година 22 December 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 14.12- 20.12.2015 година и може да се преземе на следниов линк.

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Протокот на бегалци во последните неколку недели е намален. Во овој период се регистрирани 17.046 бегалци....

Четврт мониторинг извештај за спроведувањето на Итните реформски приоритети 17 December 2015

Мрежа 23 го објавува четвртиот извештај за спроведувањето на Итните реформски приоритети и политичкиот договор. 

Извештајот може да се преземе на следниот линк


Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 07.12- 13.12.2015 година 15 December 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 07.12- 13.12.2015 година и може да се преземе на следниов линк . 

Гевгелија 

Капацитети и услови 

Во кампот има недостаток од топла облека и обувки. Во текот на неделата, греалките на плин кои претходно...

Месечен извештај - ноември 2015 14 December 2015

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2015 година ги опфаќа темите: Специјалното јавно обвинителство конечно започна со работа; Управните судови над Европскиот суд за човекови права; Прекршено правото на судење во разумен рок; Случај Крива Паланка;  Нападите врз децата Роми мора да бидат истражени и санкционирани.

Месечниот извештај може...

Состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово за периодот 30.11- 6.12.2015 година 09 December 2015

Неделниот извештај за состојбата на граничните премини Гевгелија и Куманово ги опфаќа темите: Просторни капацитети и услови во кампот и Институционално постапување за периодот 23.11- 29.11.2015 година и може да се преземе на следниов линк

Гевгелија 

Просторни капацитети и услови 

Поради работата за проширување на кампот, во поголем дел од времето нема електрична струја во...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo