Corner Публикации

Бела книга за состојбата со говор на омраза во Република Македонија 13 Октомври 2015

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија го спроведe проектот „Интернет-платформа за мапирање и следење на говорот на омраза во јавниот простор и медиумите“. Дел од активностите на овој проект што Хелсиншкиот комитет треба да ги спроведе се однесуваат на набљудување, бележење и известување за говор на омраза во јавниот простор и медиумите во реално време. 

Една од активностите е Белата книга за состојбата со говор на омраза во Република Македонија која нуди различни законодавни и институционални мерки, кои треба да се преземат со цел да се подобри квалитетот на пристапот до правда за жртвите на говорот на омраза и мерки за превенција.

Публикацијата може да ја преземете на следниот линк .


Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo