Corner Извештаи

Квартален извештај (јули - септември 2012) 15 Октомври 2012

Кварталниот извештај за ситуацијата со човековите права во Република Македонија за периодот од јули до септември 2012 година ги вклучува следниве теми: Право на слободно движење и мирен протест,Политички притисоци врз членови на опозициски партии, Неуставен процес на лустрација, Измени во начинот на работата на полицијата, Здравствена заштита во затворени институции, Трансексуални личности, Ромите и образовниот систем, Управен суд: Стамен Филипов и Славко Митевски, Право на штрајк и Работата на Регулаторната комисија за енергетика.

Кварталниот извештај можете да го превземете на следниов линк

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo