Corner Извештаи

Двомесечен извештај (ноември - декември 2013) 28 Јануари 2014

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот ноември - декември 2013 година ги опфаќа темите: Повреди на правото на јавен собир и изразување протест; Ненавремена реакција на установите за здравствена заштита; Банките ги дискриминираат слепите лица; Неефикасна заштита од дискриминација од надлежните институции; Рестриктивната политика при остварување на правото на инвалидска пензија; Судска постапка за заштита од политичка дискриминација; Утврдени неправилности при водењето на судски случаи и Права на ЛГБТИ заедницата.

Двомесечниот извештај можете да го преземете на следниов линк 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo