Corner Извештаи

Месечен извештај - октомври 2014 28 Ноември 2014

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за октомври 2014 година ги опфаќа темите: Шести напад над ЛГБТИ Центарот за поддршка и активисти, Потчинето судство на извршната власт, Уставниот суд без аргументирана дебата за правото на абортус, Ограничена слобода на јавен собир и прекумерно демонстрирање полициска сила, Фекална вода за осудените и притворени лица во Затвор Куманово, Избегнување одговорност за тортура над дете штитеник, Нема да има придобивки за жените од проектот на ФЗОМ и Спорна максималната должина на притворот во Република Македонија.

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк  


Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo