Corner Извештаи

Двомесечен извештај (ноември - декември 2014) 16 Јануари 2015

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот ноември - декември 2014 година ги опфаќа темите: Национална мрежа против хомофобија и трансфобија; Студентски и професорски пленум; Граѓаните против законските измени за плаќање придонеси на хонорарите; Говор и дела сторени од омраза; Избегнување одговорност за тортура над дете штитеник; Државата не успева да ги заштити жените од семејно насилство; Ограничување на правото на слободно движење на граничните премини; и Неколкукратно надминати роковите за доставување пресуда во случајот Томислав Кежаровски и други.

Двомесечниот извештај можете да го преземете на следниов линк 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo