Corner Извештаи

Месечен извештај - февруари 2015 20 Март 2015

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за февруари 2015 година ги опфаќа темите: Противзаконско прислушкување, Студентски и професорски пленум, Иницијатива против законските измени за хонорарците, Закон за Советот за утврдување на факти и покренување на  постапка за утврдување одговорност за судија, Фондот за здравствено осигурување не ги штити правата на осигурениците, Повратно дејство на правилник на штета на граѓаните и Продолжува неефикасната заштита на жртвите на семејно насилство.

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк  

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo