Corner Извештаи

Двомесечен извештај (април-мај 2015) 23 Јуни 2015

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот април - мај 2015 година ги опфаќа темите: Прекумерна употреба на сила за време на протестот на 05.05.2015 година; Ограничување на правото на мирен собир и јавен протест; Средношколски Пленум; Локален референдум „Го сакам ГТЦ“; Неуставен избор на министерот за внатрешни работи; Македонија не го штити правото на живот и врши тортура врз мигранти и бегалци; Случај Тамара Димовска; Слобода на изразување, говор и криминал од омраза. 

Двомесечниот извештај можете да го преземете на следниов линк.  


Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo