Corner Извештаи

Инфографик за состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани пречки 29 Ноември 2017

Инфографикот за состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани пречки  содржи податоци кои ја отсликуваат состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани печки во неколку области: социјална заштита, здравствена заштита, образование, вработување и квалитет на живот, како и податоци за придобивките од креирање на патронажен тим и трошоците за негово функционирање. Инфографикот е изработен во рамки на проектот ,,Поддршка од граѓанското општество кон политиките за социјална кохезија и различности" кој Хелсиншкиот комитет за човекови права го спроведува со поддршка од Британската амбасада во Македонија. 

Twitter Facebook
Normal_banner-free-mk Normal_______________________ Normal_banner-lgbti Normal___________mk Normal_strategy_mk_photo