Corner Raporte

RAPORTI VJETOR për vitin 2017 i Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut të Republikës së Maqedonisë 09 Maj 2018

Raporti vjetor për vitin 2017  e Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Republikën e Maqedonisë është gjendja me të drejtat e njeriut në disa fusha, duke përfshirë: pravosustvo, trajtimit të barabartë, institucionet e mbyllura, drejtësinë sociale dhe kohezionin, grupet e cenueshme, migrantëve, refugjatëve dhe azil azil, ndihmë ligjore falas dhe të drejtat LGBTI. Raporti...

Corner Raporte

Infografik për ndihmë juridike falas të siguruar në raste të diskriminit 28 Mars 2018

Komiteti I Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë me perkrahje të Ambasadës së Britanis së Madhe e zbaton projektin: “Mbështetje nga shoqëria civile ndaj politikave për kohezion social dhe diverzitete”. Një nga aktivitetet në suaza të këtij projekti është pregaditja e infografkëve të cilët kanë për qëllim t’a informojnë opinionin për rastet e paraqitura të diskriminimit...

Corner Publikime

Analiza e gjendjes së grave në zonat rurale - më tepër pengesa sesa mundësi 21 Mars 2018

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Republikën e Maqedonisë në kuadër të projektit “Përkrahje e shoqërisë civile ndaj politikave për kohezion social dhe diversiteteve” i financuar nga Ambasada Britanike Shkup përgaditi Analiza e gjendjes së grave në zonat rurale - më tepër pengesa sesa mundësi.

Analiza pasqyron se ku për momentin gjendet Republika e Maqedonisë në arritjet...

Corner Kumtesa

Konferencë dhe marsh “Sy për barazi” dhe marshi tolerancës 16 Nёntor 2017

Më 15 nëntor (e mërkurë) me fillim në ora: 11:00 në hotel: “Arka” u mbajtë konferenca: “Sy për barazi” kushtuar personave me aftësi të kufizuara. Konferencën e organizoi Komiteti i Helsinkit në suaza të projektit: “Përkrahje nga shoqëria qytetare ndaj politikave për kohezion social dhe për diverzitetet” i përkrahur nga Ambasada e Britanis së Madhe në Maqedoni. Në këtë konferencë u prezentuan...

Twitter Facebook
Normal_banner-free-sq Normal___________alb Normal_banner-lgbti Normal_banner-ws-sq Normal_screenshot_2017-10-24_13.29.57
Corner-aside portalb

Denonconi shkeljet zgjedhore te Zyra e Komitetit të Helsinkit E Shtunë, 05 Prill 2013

Zyra e Komitetit të Helsinkit për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë do të punojë edhe sot kur dhe zhvillohet rrethi i dytë i zgjedhjeve lokale, me qëllim që t’iu mundësohet qytetarëve që t’i paraqesin problemet  e mundshme në të...

Corner-aside zhurnal

KH: Kush i fshiu stenogramet e 24 Dhjetorit? E Premte, 07 Shkurt 2013

Komiteti i Helsinkit (KH) ka kërkuar sot llogari nga Kuvendi, për faktin se janë fshirë stenogramet e seancës plenare të ditës 24 dhjetor, 2012. KH ka kërkuar nga Kuvendi fillimin e hetimeve të pavarura për zbardhjen e plotë të rastit, si dhe të...

Corner-aside koha

Idrizova mbyllet për mediat E Shtunë, 25 Janar 2013

“Bëhet fjalë për institucione delikate, brenda të cilave ekziston rreziku permanent për shkeljen e të drejtave të të dënuarve. Duke u nisur nga ky fakt, institucionet kompetente duhet të jenë më transparente, duke mundësuar që sektori civil dhe...

Corner-aside albeu

KH: Në Parlament kanë vepruar forcat speciale E Shtunë, 28 Dhjetor 2012

Komiteti i Helsinkit (KH) pohon se më 24 dhjetor në Parlament kur deputetët janë nxjerrë jashtë sallës parlamentare nuk ka vepruar sigurimi i shtëpisë ligjvënëse, por pjesëtarë të njësiteve speciale të policisë.

Corner-aside Alsat m

Sulmohet zyra e LGBT-së në Çarshi E Enjte, 24 Tetor 2012

Vetëm disa orë pas përurimit janë demoluar zyrat e Qendrës për përkrahjen e komunitetit LGBTI ose personave me orientim lesbik, homoseksual, biseksual dhe transeksual në Çarshinë e Vjetër të Shkupit. Nga Komiteti i Helsinkit thonë se zyra është...